09
januari
2024
|
09:31
Europe/Amsterdam

Corinne Vigreux treedt toe tot Raad van Commissarissen Pathé

Met ingang van 1 januari 2024 is Corinne Vigreux benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Pathé. Zij volgt hiermee Lauge Nielsen op, die deze functie bekleedde sinds zijn afscheid eind 2018 als CEO. Vigreux treedt toe als een van de drie Nederlandse commissarissen naast huidig raadsleden Annemarie van Gaal en Jan Willem Sodderland, en twee afgevaardigden van het Franse moederbedrijf: Pathé Theatres eigenaar Jérôme Seydoux en President Aurélien Bosc.


Corinne Vigreux is medeoprichter en CMO van TomTom. Tevens is zij vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com NV. Als een van Forbes Top 50 Women in Tech en Women 50 over 50, zet zij zich in voor vrouwen op de arbeidsmarkt en is ze een gepassioneerd pleitbezorger van betere sociale mobiliteit door onderwijs. Vanuit Vigreux’ stichting Sofronie heeft zij in 2018 het Codam Coding College opgericht; een school die een zo groot mogelijk en diverse nieuwe generatie voorbereidt op de banen van vandaag en morgen. 


Vigreux werd in 2012 benoemd tot Chevalier de la Legion d'Honneur en in 2016 tot Officier in de Koninklijke Orde van Oranje-Nassau. Op 15 november jongstleden won zij de ‘Business Woman of the Year’ van Harper’s Bazaar. 


Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur van Pathé Theatres: “We zijn zeer verheugd met de komst van Corinne in onze Raad van Commissarissen. Naast haar kennis van de Franse en Nederlandse markt en (werk)cultuur, is zij met haar enorme ervaring op het vlak van digitalisering en haar maatschappelijke betrokkenheid de ideale sparringpartner voor ons bedrijf. Ik kijk uit naar een vruchtbare en fijne samenwerking. Tegelijkertijd wil ik Lauge Nielsen danken voor zijn rol en adviezen in de vijf jaar samenwerking. Lauge heeft Pathé naar Nederland gebracht en het groot gemaakt. Het is nu aan ons om met alle kennis en kunde die hij Pathé heeft gegeven de volgende stappen te zetten in het bieden van de ultieme bioscoopervaring van de toekomst.” 
 

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Hun doel was om de wonderlijke wereld van film met zoveel mogelijk mensen te delen. Pathé is in Nederland zowel uit als thuis marktleider op het gebied van filmbeleving in de bioscopen en via transactional video-on-demand (TVOD). Pathé Theatres heeft in Nederland 30 locaties, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski, met 253 zalen en 1.900 medewerkers. Het bioscoopmerk biedt in de zalen een breed filmaanbod en livestreams van o.a. opera, gaming en concerten in innovatieve technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema, en faciliteert business events. Via Pathé Thuis kunnen filmfans ook in het comfort van hun eigen huis van de beste films genieten. Met dit alles creëert Pathé bijzondere belevingen in de unieke sfeer van de bioscoop én in de vertrouwde omgeving van thuis.