Leeuwarden,
29
maart
2019
|
09:05
Europe/Amsterdam

Bouw van Pathé Leeuwarden in mei van start

Pathé maakt vandaag bekend dat de bouw van het nieuwe Pathé theater in Leeuwarden binnenkort gaat beginnen. De eerste werkzaamheden starten begin mei. De opening van Pathé Leeuwarden staat gepland voor het laatste kwartaal van 2020.

Oorspronkelijk startte de bouw van het hypermoderne theater in januari 2018, maar deze werd wegens de sectorbrede problematiek van stijgende kosten van bouwmateriaal en personeel enkele maanden later noodzakelijk stilgelegd.

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur van Pathé: “We zijn zeer verheugd te kunnen bevestigen dat de bouw van Pathé Leeuwarden in mei van start gaat. Uiteraard betreuren wij de opgelopen vertraging van dit project, maar we kijken nu samen met alle betrokken partijen met een positieve blik vooruit. Met de realisatie van dit prachtige nieuwe theater gaan we alle bewoners de mogelijkheid bieden om te genieten van de meest optimale bioscoopervaring.”

Pathé Leeuwarden wordt gerealiseerd tussen de Stadsschouwburg en het Gerechtshof in het Ruiterskwartier. Het theater krijgt, verdeeld over twee verdiepingen, zeven zalen met circa duizend stoelen. De nieuwe bioscoop komt volkomen tegemoet aan de wensen van alle bioscoopbezoekers. Zo zijn het gebouw en alle zalen rolstoeltoegankelijk. Het comfort wordt optimaal met luxe stoelen, veel beenruimte en loveseats.

Pathé Leeuwarden gaat beschikken over zalen met de nieuwste technologie op gebied van beeld en geluid. De bioscoop gaat een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en evenementen en specials zoals Ladies Night en Kleuterbios. Twee zalen worden bovendien uitgerust met voorzieningen voor presentaties en congressen.

“De bouw van Pathé in het Harmoniekwartier is een goede impuls voor het gebied”, aldus Friso Douwstra, wethouder van gemeente Leeuwarden. “Daarom ben ik blij dat dit voorjaar begonnen wordt met de bouw. Leeuwarden krijgt met de komst van Pathé er een prachtig gebouw bij.”

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.