Amsterdam,
18
april
2019
|
15:47
Europe/Amsterdam

Bohemian Rhapsody populairste muziekstuk in een bioscoopfilm

Bohemian Rhapsody populairste muziekstuk in een bioscoopfilm

Het lied Bohemian Rhapsody uit de gelijknamige succesfilm is door Nederlandse bioscoopbezoekers verkozen tot populairste muziekstuk in een film. De kijkers mochten stemmen op zowel speciaal voor films geschreven muziekstukken als op al bestaande nummers die gebruikt zijn voor een soundtrack. Aan het onderzoek deden 4500 filmfans mee via het Instagram account van Pathé.

De ‘Pathé Top 50 Filmmuziek Aller Tijden’ bestaat uit een bonte mix van liedjes en artiesten waaronder Adèle met de song Skyfall, Ryan Gosling en Emma Stone met een nummer uit La La Land en Ray Parker Jr. metGhostbusters. Maar in de lijst vinden we ook Mamma Mia van ABBA en het aanstekelijke Hooked on a Feeling van Blue Swede, gebruikt in de Marvel film Guardians of the Galaxy. Uiteraard ontbreken ook nummers van beroemde filmcomponisten zoals Hans Zimmer en John Williams niet in de lijst. Beide componisten haalden zelfs de Top 10.

Vanwege het grote aantal inzendingen heeft Pathé besloten van deze Top 50 Filmmuziek een jaarlijks terugkerende lijst te maken. De volledige lijst is vanaf nu te beluisteren op Spotify.

Pathe Top 50 Filmmuziek Aller Tijden: de beste 10

  1. Bohemian Rhapsody - Queen (Bohemian Rhapsody)
  2. He’s a Pirate - Klaus Badelt (Pirates of yhe Caribbean)
  3. The Avengers - Alan Silvestri (The Avengers)
  4. Hedwig’s Theme - John Williams (Harry Potter and The Sorcerer’s Stone)
  5. Shallow - Lady Gaga (A Star is Born)
  6. Main Title Theme (From “Star Wars”) - John Williams, Dallas Winds (Star Wars)
  7. Time - Hans Zimmer (Inception)
  8. Skyfall - Adele (Skyfall)
  9. Welcome To Jurassic Park - John Williams, Dallas Winds (Jurassic Park)
  10. Hakuna Matata - Nathan Lane, Ernie Sabella (The Lion King)
Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk in Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Met 28 bioscopen, 217 schermen en 1.800 medewerkers is Pathé marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera en sport, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX en Dolby Cinema en organisatie van business events, maakt Pathé van elke dag een bijzondere dag.