17
januari
2023
|
11:23
Europe/Amsterdam

Blue Monday: 'Avatar: The Way of Water' verwelkomt 1,5 miljoenste bezoeker

Op ‘Blue Monday’ werd gisteren de anderhalf miljoenste bezoeker ontvangen voor ‘Avatar: The Way of Water’. Dat gebeurde tijdens een feestelijk moment in Pathé de Munt.

Avatar: The Way of Water is sinds de release op 14 december 2022, dagelijks de nummer 1 film in Nederland. Vandaag, op Blue Monday, werd de anderhalf miljoenste bezoeker van de film ontvangen in Pathé de Munt.

Op deze van oorsprong deprimerendste dag van het jaar, Blue Monday, werd de enthousiaste bioscoop bezoeker Anouk Steenbeek (24 jaar) uit Tiel verrast. Ze besloot vandaag, op Blue Monday, Avatar: The Way of Water te bezoeken in de Dolby Cinema zaal bij Pathé de Munt. Zij werd feestelijk ontvangen in de bioscoop en verrast met een mooie boeket bloemen en kreeg een Pathé Unlimited kaart cadeau om een heel jaar naar de bioscoop te kunnen.

''Deze prijs is mij op het lijf geschreven, want ik ben een filmliefhebber in de breedste zin van het woord. Ik kijk veel films en ben ook altijd nieuwsgierig naar de technieken erachter'', aldus de 24-jarige Anouk Steenbeek uit Tiel.

Anderhalf miljoen bezoekers hebben een Box office van €21,2 miljoen voor Avatar: The Way of Water gerealiseerd in Nederland. Hiermee heeft de film een hogere bioscoopomzet behaald dan de eerste film: Avatar uit 2009. Avatar had een boxoffice van €18.95 miljoen in Nederland. In slechts 5 weken tijd staat Avatar: The Way of Water op de vierde plek van de grootste film allertijden in Nederland.

Avatar: The Way of Water speelt zich af meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film. De film vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen). We zien de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

OVER PATHÉ

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.