20
september
2019
|
07:45
Europe/Amsterdam

Bekijk deze kwaliteitsfilms als eerste tijdens het PAC Festival

Kijk de bijzondere films The Farewell en Sorry I Missed You als één van de eersten

Liefhebbers van kwaliteitsfilms kunnen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober terecht in één van de 19 deelnemende Pathé-bioscopen voor het PAC Festival. Dit weekend wordt het 21ste PAC Festival gehouden, tijdens eerdere edities verwelkomde Pathé meer dan 50.000 bezoekers. Tijdens dit unieke filmfestival kunnen filmliefhebbers genieten van vier bijzondere voorpremières van The Farewell, Official Secrets, The Goldfinch en Sorry I Missed You. De laatste film is genomineerd voor een Palm D’or.

Zowel The Farewell als Sorry I Missed You zijn tijdens het festival twee maanden voor hun reguliere bioscooprelease (21 november) voor het eerst in Nederland te zien. De films van het PAC Festival zijn geselecteerd op hun diversiteit aan verhalen, uitmuntende acteerprestaties en prachtige beelden. Het festival is onderdeel van een bredere programmering in de Pathé bioscopen. Naast het reguliere filmaanbod vertoont Pathé iedere maand alternatieve films, opera en ballet voorstellingen, muziekconcerten en theatervoorstellingen. Zo wordt deze maand het theaterstuk A Midsummer Night’s Dream – gebaseerd op Shakespeares bekende romantische komedie – vertoond en verschijnt binnenkort de opera Turandot in de uitvoering van The New York Metropolitan live via de satelliet in HD exclusief in de Pathé bioscopen.

Kaarten voor het PAC Festival zijn nu te koop via Pathe.nl.

PROGRAMMA OP BEIDE DAGEN:

10:30 - 12:10 - Sorry We Missed You

Een aangrijpend drama van Ken Loach (I, DANIEL BLAKE) over de familie Turner, een gezin dat moeilijk rond kan komen in het hedendaagse Engeland. Om zijn gezin te kunnen onderhouden, investeert vader Ricky in een bestelwagen om als pakketbezorger te kunnen werken, maar de financiële druk blijft groot.

Meer informatie

13:10 - 15:00 - Official Secrets

Official Secrets van de Oscarwinnende regisseur Gavin Hood (Eye in the sky) vertelt het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley), Een dramatische thriller over een moedige klokkenluider van de Britse geheime dienst die haar leven en dat van haar geliefden op het spel zet om het juiste te doen; het stoppen van een onrechtmatige invasie in Irak.

Meer informatie

15:20 - 17:50 - The Goldfinch

The Goldfinch is de verfilming van Pulitzerprijs winnaar Donna Tartt's wereldwijd geprezen gelijknamige bestseller roman. Theodore “Theo” Decker was 13 jaar oud toen zijn moeder werd gedood bij een bomaanslag in het Metropolitan Museum of Art. Deze tragedie verandert zijn leven en is de aanzet tot een meeslepende reis vol verdriet en schuld, zelfontdekking en verlossing, en zelfs liefde. Tijdens dit alles klampt hij zich vast aan een aandenken aan die vreselijke dag, één tastbaar stukje hoop... een schilderij van een klein vogeltje geketend aan zijn stok: het Puttertje. De film, wordt gedragen door een cast bestaande uit meerdere generaties onder leiding van Ansel Elgort als Theo Decker en Oscar®winnaar Nicole Kidman als Mrs. Barbour.

Meer informatie

19:15 - 20:55 - The Farewell

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. De film is een opmerkelijk, aangrijpend familieportret waarin een uitstekende cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven.

Meer informatie

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.