Amsterdam,
08
januari
2019
|
15:50
Europe/Amsterdam

Bekijk deze Golden Globe winnaars

Naast de veelbesproken films VICE en If Beale Street Could Talk ook grote winnaar Green Book te zien op 19 en 20 januari

Pathé biedt iedereen een bioscoopervaring om niet te vergeten. Zo kunnen liefhebbers van kwaliteitsfilms op zaterdag 19 en zondag 20 januari terecht in een van de Pathé theaters voor het PAC Festival. Dit zijn vijf bijzondere voorpremières achter elkaar op één dag, met deze keer maar liefst drie Golden Globe winnaars. Omdat het de twintigste editie van het festival is, heeft Pathé de primeur de films als eerste in Nederland te vertonen, en is het gehele programma op twee dagen te zien in plaats van één dag.

De titels in de indrukwekkende line-up van het PAC festival waren goed voor maar liefst 16 Golden Globe nominaties, waarvan er vijf afgelopen zondag in Los Angeles verzilverd werden. De films tijdens het PAC festival zijn tot wel anderhalve maand voor hun reguliere bioscooprelease voor het eerst in Nederland te zien. Samen bieden zij een bijzondere beleving van diverse verhalen met uitmuntende acteerprestaties en prachtige beelden.

Kaarten voor het PAC Festival zijn nu te koop via de website en aan de kassa van de Pathé theaters.

PROGRAMMA OP BEIDE DAGEN:

10:30 - 12:15 - Can You Ever Forgive Me

* Genomineerd voor twee Golden Globes

Can You Ever Forgive Me is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de succesvolle biograaf (en kattenvrouwtje) Lee Israel (Melissa McCarthy). Zij verdiende begin jaren 70 en 80 haar geld door boeken te schrijven over Katharine Hepburn, Tallulah Bankhead, Estee Lauder en journalist Dorothy Kilgall. Als Lee uit de smaak valt en ze haar boeken niet langer gepubliceerd krijgt, gebruikt ze haar schrijftalent om anderen te misleiden, aangespoort door haar loyale vriend Jack (Richard E. Grant).

Meer informatie

13:10 - 15:10 - If Beale Street Could Talk

* Winnaar Golden Globe Beste Vrouwelijke Bijrol (Regina King)

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van het Oscarwinnende Moonlight. Het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt. Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig voor de jonge geliefdes, totdat Fonny wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

Meer informatie

15:25 - 17:35 - Vice

* Winnaar Golden Globe Beste Acteur (Christian Bale)

Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), een van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van de makers van ‘The Big Short’. Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Meer informatie

19:00 - 21:10 - Green Book

* Winnaar van drie Golden Globes: Beste Film (Musical/Comedy), Beste Screenplay en Beste Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali).

Wanneer pianist Don Shirley (Mahershala Ali) in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen). Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en grappige momenten.

Meer informatie

21:25 - 23:00 - Arctic

Als een man (Mads Mikkelsen) na een vliegtuigcrash als enige overlevende strandt op de Noordpool wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke kou en volledige afzondering. In de hoop het te overleven besluit hij een levensgevaarlijke reis door onbekend terrein te maken…

Meer informatie

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.