Amsterdam,
11
juni
2019
|
14:27
Europe/Amsterdam

Apple Pay vanaf nu beschikbaar voor Pathé bezoekers

Makkelijk, veilig en discreet betalen aan de kassa en via de Pathé website en app

Bioscoopconcern Pathé maakt vandaag bekend dat consumenten vanaf nu in alle bioscopen en via www.pathé.nl en de Pathé iOS app kunnen betalen met Apple Pay, een betaalsysteem dat snel, veilig en discreet mobiel betalen op eenvoudige wijze mogelijk maakt. De marktleider is de eerste en exclusieve launching partner voor Apple in de Nederlandse vrijetijd- & entertainment sector.

Naast een gevarieerd en breed filmaanbod op elk moment van de dag biedt Pathé bezoekers ook graag op andere manieren de beste service. Niet alleen in de bioscopen met het comfort en innovatie in de zalen en een uitgebreid food & beverage aanbod, maar ook in het gebruiksgemak bij het kopen van een kaartje. Het bioscoopconcern integreert daarom Apple Pay als eenvoudig en veilig betalingsmiddel op deze kanalen/platformen als eerste en exclusieve launching partner voor Apple op gebied van vrijetijd en entertainment in Nederland.

Doron Kurz, Director Commerce bij Pathé: “Pathe heeft innovatie als een van de belangrijkste speerpunten op de agenda staan. Wij zijn constant in ontwikkeling om onze bezoekers de beste ervaring te bieden, van het moment dat zij de kaartjes kopen, tot hun vertrek na het zien van de film. Om de krachten te bundelen met Apple, een bedrijf dat altijd voorop loopt op gebied van technologische innovatie, voelt voor ons als een fantastische stap om het aankoopproces voor de bezoekers op veilige en betrouwbare wijze nog meer te vereenvoudigen.”

Veiligheid en privacy zijn kernwaardes van Apple Play. Wanneer consumenten een credit- of debitcard gebruiken via Apple Pay worden kaartgegevens niet opgeslagen op de smartphone of de Apple servers. Elke transactie is geautoriseerd met een eenmalige en unieke veiligheidscode. Zo kun je snel en veilig afrekenen met de devices die je altijd bij je hebt.*

Apple Pay is makkelijk te installeren en gebruikers blijven alle beloningen en voordelen houden die bij hun credit- of debitcard horen. Aan de kassa van de bioscopen werkt Apple Pay met iPhone SE, iPhone 6 en later, alsook Apple Watch. Online aankopen in apps en op websites zijn eenvoudig via Touch ID, of een dubbelklik op de button aan de zijkant van de Apple smartphone voor authentificatie via Face ID. Het is met Apple Pay niet nodig om steeds opnieuw login procedures door te lopen, of manueel adresgegevens in te voeren.**

Voor meer informatie: http://www.apple.com/apple-pay/

 

Voor een volledige lijst van devices die compatibel zijn met Apple Pay ga je naar support.apple.com/km207105.

** Wanneer consumenten betalen in apps of Safari, werkt Apple Pay met iPhone 6 en latere modellen, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5e generatie en later), iPad Air 2, en iPad mini 3 en later. Apple Pay kan ook gebruikt worden in Safari op elke Mac geïntroduceerd in of na 2012, met macOS Sierra en betaling bevestigen met iPhone 6 en latere modellen, Apple Watch, of met Touch ID op de nieuwe MacBook Pro.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.