18
maart
2021
|
10:07
Europe/Amsterdam

Alle Pathé bioscopen doen mee aan de Landelijke Opschoondag

Ondanks dat bioscopen gesloten zijn, doen zij voor tweede jaar op rij mee

Ook al zijn de bioscopen nog gesloten, alle 30 Pathé en Euroscoop bioscopen doen op zaterdag 20 maart mee aan de Landelijke Opschoondag. Dit is het tweede jaar op rij dat de medewerkers van Pathé zich inzetten om hun omgeving samen met Nederland Schoon extra schoon te houden.

Per theater zullen medewerkers in groepjes van maximaal twee aan de slag gaan rond hun theater om de omgeving schoon te maken met prikkers en vuilniszakken. Deirdre Steeman, projectleider Project & Proces Manager Operations bij Pathé: “Wij vinden de omgeving van onze theaters belangrijk en hechten net als de omwonenden belang aan een schoon leef- en recreatiegebied. Ook als onze bioscopen gesloten zijn. Vanuit ons MVO-Beleid hebben wij als doel dat we samen met onze medewerkers en bezoekers de impact op het milieu en de wereld om ons heen zo klein mogelijk houden.”

Helene van Zutphen, directeur Stichting Nederland Schoon: “Wij zijn ontzettend blij dat Pathé dit jaar wederom deelneemt aan de Landelijke Opschoondag en grof geschut inzet door medewerkers van alle vestigingen met prikstok en vuilniszak op pad te sturen. Hiermee wordt een belangrijke boodschap afgegeven: we dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor een zwerfafvalvrije buurt. We hopen dat veel andere bedrijven het voorbeeld van Pathé volgen. Alleen door grootschalig samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat schoon de norm wordt.”

Het Opschoon-ommetje

‘Word weer verliefd op je buurt!’ is het overkoepelende thema van de Landelijke Opschoondag. Buurtbewoners en -bedrijven worden hiermee gestimuleerd om op zaterdag 20 maart een Opschoon-ommetje te maken in hun eigen buurt. Dit uiteraard binnen de richtlijnen van de dan geldende overheidsmaatregelen en met inachtneming van de 1,5 meter maatregelen. 

Vorig jaar deden zo'n 80 enthousiaste medewerkers van alle Pathé bioscopen mee en vulden gemiddeld drie volle zakken per team met zwerfafval uit de omgeving van de theaters.

Over Pathé

Pathé is het eerste en grootste bioscoopmerk van Nederland, in Parijs opgericht in 1896 door ware pioniers op gebied van film: de gebroeders Pathé. Zij hadden als doel om de wonderlijke wereld van film te delen met zoveel mogelijk mensen. Pathé heeft in Nederland 30 locaties, 253 zalen en 1.900 medewerkers, inclusief het Koninklijk Theater Tuschinski. Pathé is daarmee marktleider en biedt de meest ultieme bioscoopervaring voor iedereen. Door het brede filmaanbod, livestreams van o.a. opera, sport en gaming, de nieuwste technieken zoals IMAX, 4DX, Dolby Cinema en ScreenX, en business events, creëert Pathé bijzondere en onvergetelijke bioscoopverhalen voor families, vrienden en prille liefdes.